Компоненти семантики віддання переваги у структурі висловлення (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2014)
Стаття присвячена виявленню семантичних особливостей висловлень зі значенням віддання переваги. З’ясовано, що віддання переваги є специфічним змістовим відношенням, яке формується на основі значення порівняльної оцінки й надає висловленню іллокутивної сили.
Keywords: віддання переваги; альтернатива; порівняльна оцінка; мотивація; вибір