Оказіональні фразеологізми в текстах сучасної української прози (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2014)
У статті описано індивідуально-авторські (оказіональні) трансформації одиниць фразеологічного мовного рівня, що використовуються в текстах сучасної української прози, зокрема у творах М. Матіос, Ю. Андруховича та ін.
Keywords: оказіональна трансформація; узуальна (оказіональна) фразеологічна одиниця; стилістичний ефект