Авторська ремарка як компонент мовного простору сучасної української драми (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2014)
У статті проаналізовано ремарку як засіб актуалізації реплік персонажів, як компонент авторської мовленнєвої партії; наведені основні типи ремарок у сучасному українському драматургічному дискурсі; виявлені белетризовані ремарки як засіб посилення авторського начала в пʼєсі; визначені шляхи трансформації класичної ремарки в белетризовану.
Keywords: ремарка; белетризована ремарка; драматургічний текст; автор; мовленнєва партія