О структуре словаря крылатых слов современного немецкого языка (для белорусов, изучающих немецкий язык как иностранный) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2022)
У статті репрезентовано структуру словника активно використовуваних крилатих виразів у сучасній німецькій літературній мові. Акцентовано на текстових джерелах крилатих слів у німецькій мові, принципах побудови словника, його обсягові, структурі словникової статті, а також проілюстровано приклади лексикографічного опису крилатих німецькомовних за походженням виразів. Кожен аналізований німецькомовний вираз супроводжуваний білоруськомовним відповідником. Окреслено практичне значення запропонованої лексикографічної праці.
Keywords: сучасна німецька мова; сучасна білоруська мова; крилаті слова; текстові джерела; словник