Повні українсько-білоруські міжмовні омоніми (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2022)
У статті досліджено семантичні особливості повних міжмовних омонімів в українській і білоруській мовах, зокрема розкрито зміст поняття “міжмовна омонімія”, уточнено критерії розмежування міжмовних омонімів і паронімів, окреслено принципи класифікації міжмовних омонімів у сучасній лінгвістичній науці, проаналізовано семантичні відношення між українськими та білоруськими лексемами, охопленими повною міжмовною омонімією.
Keywords: омонімія; українсько-білоруські міжмовні омоніми; повна міжмовна омонімія