Прагматический аспект текстов- рассуждений в английской литературе XVII века (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2022)
Здійснено аналіз текстів англійської прози XVII сторіччя. Схарактеризовано тексти-міркування, представлені різними жанрами (есе, проповіді, щоденники), що уможливило узагальнення на рівні типології текстів. Стилістику й теорію доповнено новими спостереженнями над раніше не вивченими матеріалами. Дослідження прагматичного аспекту текстів-міркувань XVII сторіччя, безпосередньо пов’язаних із риторикою, дає змогу не тільки підійти до розкриття специфіки розгортання текстової моделі, але й вивчити функцію мови у визначених сферах спілкування.
Keywords: тексти-міркування; прагматика; композиція; типологія; есе; щоденник