Стилістичні функції стверджувальних часток в українській мові (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2014)
У статті з’ясовано роль і місце стверджувальних часток у системі засобів вираження модальності. Основну увагу зосереджено на характеристиці стилістичних функцій цих слів в українській мові. Установлено, що частка так – багатофункційна й поєднує в собі різні відтінки, зокрема: згоди, висновковості, послідовності дій. У пропонованій роботі виділено значну кількість синонімічних відповідників стверджувальної частки так.
Keywords: стверджувальні частки; стилістичні функції; модальність; ствердження; синонімічні відповідники