Стуктурно-семантичні особливості типової словотвірної парадигми відприкметникових конфіксальних дієслів на позначення зміни якості предмета в українській мові (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2014)
У статті визначено структуру та встановлено континуум словотвірних значень типової словотвірної парадигми відприкметникових конфіксальних дієслів на позначення зміни якості предмета. З’ясовано, що мотивовані цими дієсловами  деривати належать до трьох словотвірних зон (субстантивної, вербальної й ад’єктивної), у межах кожної виокремлено різну кількість семантичних позицій і виявлено набір словотворчих засобів, що реалізують їх.
Keywords: словотвірна парадигма; словотвірна зона; словотвірне значення; словотворчий формант; твірна основа; семантична позиція; інхоативне (есивне, каузативне) значення; структурно-семантичний тип; похідне дієслово; вербатив; девербатив; перфектив