Вивчення словотворення в контексті історичної стилістики (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2014)
У статті викладено історію становлення історичної стилістики, окреслено проблеми вивчення стилістичних можливостей словотворення, обґрунтовано потребу семантико-прагматичної диференціації словотворчих ресурсів української мови, умотивовано доцільність і перспективність дослідження стилістичного аспекту словотворення.
Keywords: дериваційна семантика; історична стилістика; словотворчі ресурси; стилістичний словотвір; стилістичні функції