Когнітивна енергія образного слова в сучасному науковому дискурсі (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2014)
У статті розглядаються особливості образного викладу фактів у науковому дискурсі. Автор стверджує, що при оформленні нового знання образи сприяють активізації розумової діяльності читача, служать яскравим засобом переконання, інструментом точної характеристики та інтерпретації.
Keywords: образ; науковий дискурс; знання; концептуалізація; інтерпретація