Колірна палітра в художній спадщині Т. Шевченка (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2014)
Лексика на позначення кольорів постійно перебуває в колі уваги науковців. У статті розглядається функціонування уживаних у текстах Т. Шевченка кольороназв та їх похідних. Засвідчено широку сполучуваність кольорономенів, розглядано використання відповідних лексем у прямому та переносному значеннях.
Keywords: кольоронайменування; кольорономен; похідні слова; деривати; тематична група; постійний епітет