Символічне навантаження лексем «місяць» і «зоря» в поетичних текстах Івана Франка (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2014)
У статті на матеріалі поезій Івана Франка досліджено й проаналізовано символічне навантаження лексем «місяць» і «зоря». На конкретних прикладах проілюстровано вживання вказаних лексем у різних символічних смислах, що засвідчує глибоку ерудицію Івана Франка, його майстерний поетичний хист.
Keywords: символ; лексема; сема; астральна символіка; космологічна символіка