Система роботи над творчістю Т. Г. Шевченка у процесі навчання української мови як іноземної (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2014)
Статтю присвячено проблемі методики навчання української мови студентів-іноземців. Уміння читати художні твори, написані українською мовою, є необхідною умовою комплексної роботи вивчення мови як іноземної. Ознайомлення з українською класичною літературою на прикладі поетичної спадщини Т. Г. Шевченка сприятиме формуванню вмінь та навичок розуміння текстів культурологічного спрямування.
Keywords: художні твори; українська класична література; поетична спадщина Т. Г. Шевченка; переклад творів