Категорія здоровʼя в білоруській фразеології: культурно-національна інформація (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті вперше виявляється місце і роль у білоруській фразеології категорії здоровʼя. У результаті культурологічного аналізу одиниць фразеологізмів установлені засоби і способи, оцінка й характеристика, еталонизація та стереотипизація уявлень про здоровʼя в його протиставленні – здоровʼя, здорова людина – нездоровʼя, хвороба, нездорова людина.
Keywords: одиниці фразеології; здоровʼя; внутрішня форма; образ; семантика; еталон; стереотип; культура