Дериваційні прислівники з конфіксом по-…-ому в східнослобожанських говірках (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті розглянуто основні принципи деривації, функціонування й семантики прислівників, утворених від основи прикметника, займенника, числівника поєднаних з конфіксом по-…-ому в говірках, їх лексичне значення, лексико-семантичні та синтаксичні звʼязки; варифіковано семантичні варіанти адвербіалізованих лексем за контекстуальними, ситуативними та позиційними ознаками.
Keywords: прислівниковий словотвір; лексико-семантичні звʼязки; акцентуаційна варіантність; суфіксальна модель