Структура і склад мікрополя «дитинство» (на матеріалі польської фразеології) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті здійснено аналіз польських темпоральних ФО в межах мікрополя «дитинство» з урахуванням трьох аспектів значення – сигніфікативного, денотативного і конотативного. З’ясована роль корпусних досліджень в уточненні значення і місця ФО в мікрополі.
Keywords: мікрополе; сема; архісема; диференційна сема; фразеологічна одиниця; сигніфікативний; денотативний; конотативний аспекти значення