Теорія глотогенезу в публіцистичному дискурсі Панаса Мирного й Олеся Гончара (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті з’ясовано проблему походження мови взагалі й історію постання української мови на базі прасловʼянської мови за публіцистичною версією Панаса Мирного й Олеся Гончара, схарактеризовано спільні й відмінні положення теорії глотогенезу, запропонованої цими двома майстрами художнього слова.
Keywords: глотогенез; українська мова; спільнословʼянська мова; спільносхіднословʼянська мова; публіцистичний дискурс; Панас Мирний; Олесь Гончар