Ойконімія України радянської доби: еколінгвістичний дискурс (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті розглянуто стан ойконімії України другої половини ХХ століття крізь призму еколінгвістики. Визначено вплив екстра- та інтралінгвальних чинників на формування назв населених пунктів у всіх регіонах нашої країни. Ілюстаративно доведено недотримання мовних норм української літературної мови при перейменуванні у радянський період хуторів, сіл, селищ та міст України.
Keywords: еколінгвістика; мовні норми; ойконімія