Елітарна мовна особистість у синтаксичній репрезентації щоденникового дискурсу (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті запропоновано визначення мовної особистості елітарного типу, сформовану в межах щоденникового дискурсу, систематизовано мовні параметри та визначено перспективи її синтаксичного моделювання. У вибудуваній моделі виокремлено внутрішній комунікативно-прагматичний потенціал синтаксичної конструкції, наголошено на його важливості у формуванні щоденникового тексту. Виявлено інфосегменти, що значно розширюють межі інформаційного поля.
Keywords: елітарна мовна особистість; синтаксичне моделювання; комунікативно-прагматичний потенціал; щоденниковий дискурс