Прагматична орієнтація паремій у художньому тексті (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті йдеться про паремії як одиниці з запрограмованим прагматичним ефектом, що  виступають не лише репрезентантами типових ситуацій, але й сигналізують про експресивну атмосферу представленого художнього простору, максималізують його стилістичний ефект, сприяють реалізації тих чи тих авторських інтенцій, гармонізують прозовий текст, роблять його ритмічним, мелодійним.
Keywords: текст; паремія; прагматичний ефект; функція; звуковий повтор; лексичний повтор