Епістолярій Д. І. Яворницького як відображення розвитку української мови на Катеринославщині (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті на матеріалі епістолярної спадщини Д. І. Яворницького та його кореспондентів проаналізовано лексичний склад епістолярних текстів кінця ХІХ – початку ХХ ст., а саме загальновживану лексику, лексико-семантичні характеристики діалектної лексики, вульгаризмів, вживання іншомовної лексики та використання книжної лексики, зокрема церковнословʼянізмів.
Keywords: епістолярій; загальновживана лексика; народнорозмовна лексика; діалектизми; вульгаризми; латинізми; русизми; церковнословʼянізми