Закарпатські мікротопоніми басейну річки Ужа, мотивовані термінами, що пов’язані з господарською діяльністю (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
Статтю присвячено дослідженню особливостей функціонування українських мікротопонімів басейну річки Ужа, мотивованих географічними термінами, що пов’язані з господарською діяльністю. Відображено зв’язок мікротопонімної системи регіону зі змінами, що відбулися в суспільно-політичному, економічному житті місцевих жителів. Аналізуються основні семантичні групи назв.
Keywords: мікротопонім; басейн річки Ужа; терміни, що пов’язані з господарською діяльністю; семантичні групи базових назв