Мутаційний словотвір у формуванні мовної картини світу (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
Пропонована розвідка знайомить нас із похідними від назв частин тіла, які формують українську мовну картину світу через призму мутаційного словотворення. У мовній картині світу українського народу репрезентовані такі оцінки, в основі яких лежить подібність, локативність, процесуальність, розмір, функціональність. Найбільше засвідчено іменників із семою «місце».
Keywords: мовна картина світу; оцінки-когнітиви; назви частин тіла