Афіксальні словотвірні моделі термінів банківської справи (на матеріалі англізмів-субстантивів) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті проаналізовані афіксальні словотвірні моделі банківських термінів-англізмів. Розмежовано продуктивні суфіксальні та префіксальні моделі творення іменників банківської справи; визначено семантику формантів. Установлено характер твірної основи. Прокоментовано статус і призначення пре- і постпозитивних афіксоїдів у морфемній будові терміна.
Keywords: англізм-субстантив; афіксальний словотвір; банківський термін; словотвірна модель