Українсько-російська взаємодія у граматиці українських говірок межиріччя Дністра і Дунаю (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті описано граматичні явища в українських говірках мультилінгвального ареалу межиріччя Дністра і Дунаю, стимульовані взаємодією української і російської мов. Визначено чинники, що зумовлюють наслідки російськомовного впливу, проілюстровано динаміку українсько-російського контактування у регіоні, а також спільні південнобессарабські елементи у граматиці українських і російських говірок.
Keywords: говірка; граматична форма; міжмовна взаємодія; ареал