Праслов’янські моделі творення складних прикметників та їхнє продовження в сучасних слов’янських мовах (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті описано основні типи творення складних прикметників у праслов’янській мові залежно від їхньої формальної структури та частиномовної належності компонентів. Показано, що кожен з них знайшов своє продовження в сучасних слов’янських мовах, збагатившись новими рисами залежно від особливостей кожної конкретної мови.
Keywords: композити; складні прикметники; праслов’янська мова; словотвірний тип; словотвірна модель