Внутрішньовідмінкова суб’єктна транспозиція в сучасній українській мові (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
Статтю присвячено актуальним проблемам теорії синтаксичної транспозиції та суб’єктному функціонуванню відмінкових форм іменника. Виявлено специфіку внутрішньовідмінкової морфологізованої та неморфологізованої транспозиції. Визначено суб’єктний транспозиційний потенціал відмінкових і прийменниково-відмінкових форм, його поповнення за рахунок іменників і їхніх функціональних еквівалентів.
Keywords: синтаксична транспозиція; внутрішньовідмінкова транспозиція; відмінок; предикат; суб’єкт; речення