Англіцизми у французькій мові та особливості їх перекладу (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
Англійська мова, будучи однією з найпоширеніших мов світу, останнім часом все більше і більше впливає на інші мови. Англійські запозичення вживаються майже в усіх мовах. Велика кількість англіцизмів «увійшла» й до французької мови, їх з легкістю можна знайти у французьких тлумачних словниках із транскрипцією та поясненням значення. Стаття присвячена актуальному питанню особливостей перекладу англіцизмів у французькій мові.
Keywords: англіцизм; запозичення; лексема; семантична калька; деривація; мова-реципієнт