Вплив сполучників на формування модальної семантики зумовленої гіпотетичності (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті розглянуто особливості функціонування сполучників  у структурі складнопідрядних речень з підрядною умовною частиною на матеріалі української мови. Досліджено модифікацію властивої умовному способу категорійної семантики гіпотетичності залежно від вибору сполучників, які є виразниками ірреальних семантико-синтаксичних відношень.
Keywords: семантика зумовленої гіпотетичності; сполучники умови; умовний спосіб; складнопідрядне речення з підрядною умовною частиною; умовні (ірреальні) семантико-синтаксичні відношення