Пояснення та безсполучниковість у системі синтаксичних зв’язків (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті порушено актуальне питання сучасного синтаксису, що стосується синтаксичного зв’язку – однієї із фундаментальних категорій цього рівня мови. Зокрема, витлумачено зв’язки, не протиставлені за характером та напрямком синтаксичної залежності: пояснення та безсполучниковий зв’язок.
Keywords: категорійний синтаксис; семантико-граматичні відношення; позасистемний синтаксичний зв’язок; пояснення; безсполучниковий зв’язок