Українська мова в польській літературі ХVІ–ХІХ ст. (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті досліджено вплив письменників, які походили з польсько-українського пограниччя, на розвиток польської літератури. Встановлено, що література польсько-українського пограниччя стала своєрідним підґрунтям для появи «української школи» в польському романтизмі. З’ясовано особливості використання української мови у польській літературі. Виявлено специфіку вживання українських запозичень та їх вплив на фонетичну систему та словниковий склад польської літературної мови.
Keywords: пограниччя; українська школа; мовні контакти; запозичення