Українсько-німецькі перекладознавчі взаємини ХХ – початку ХХІ століття: сучасний стан та перспективи (на матеріалі перекладу художніх творів) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
Дана стаття присвячена розгляду українсько-німецьких перекладознавчих взаємин ХХ – початку ХХІ століть. Ретроспективний огляд зосереджено на прикладах художньої літератури. Увага звертається на особистості перекладачів, які здійснювали переклади творів українських письменників німецькою мовою.
Keywords: автор; ідіостиль; оригінал; переклад; перекладач