Концептуальна метафора в англомовному медичному дискурсі (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті досліджено рекомендації та керівництва з лікування алергії й астми Європейської Академії Алергології та Клінічної Імунології (EAACI). Аналізовані тексти виявляють продуктивне функціонування метафоричної моделі лікування хвороби є боротьба у війні, яка у свою чергу розгалужується на низку похідних концептуальних метафор.
Keywords: концептуальна метафора; медичний дискурс; алергологія; імунологія