Іншомовні лексеми в жіночій прозі к. ХХ – п. ХХІ ст.: специфіка функціонування, стилістичні функції (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті розглянуто іншомовну лексику в мові прозових творів Є. Кононенко, М. Матіос, С. Майданської, простежено її роль у розкритті авторського задуму, індивідуалізації й етнографічній ідентифікації героїв прозового твору, встановлено стилістичні функції чужомовних елементів.
Keywords: жіноча проза; іншомовна лексика; стилістична функція; лексико-семантична група; транслітерований чужомовний елемент