Аутентичність сприйняття ґендеру поморським етносом на сторінках книги С.В. Максимова «Рік на Півночі» (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті розглянуто віддзеркалення питання про ґендер в етнографічному творі С. В. Максимова «Рік на Півночі»; проаналізовано мовні стереотипи, діалектну лексику і задокументовано діалоги з мешканцями Архангельської губернії; ілюстративно доведено, що сприйняття ґендеру в поморів відрізняється від еталонного російського сприйняття попри наявність часткових збігів.
Keywords: гендер; мовні стереотипи; помори; аутентичність; оцінна лексика