Лінгвістичний аналіз мемуарного тексту (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті здійснено лінгвістичний аналіз мемуарного тексту, обґрунтовано наявність жанрово-стильових ознак мемуарної літератури, визначено текстову будову і форми словесного відображення змісту, висвітлено специфіку мовної організації мемуарних текстів, виявлено світоглядну та естетичну позицію автора-мемуариста.
Keywords: лінгвістичний аналіз тексту; мемуарна література; мовні жанри; жанрово-стильові ознаки; типи мовної комунікації