Специфіка втілення концепції родинного виховання Г. Сковороди в романі «Марія з полином у кінці століття» В. Яворівського (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2013)
У статті представлений маловідомий ракурс впливу теорій Г. Сковороди про «сродну» працю та сімейне виховання на художню концепцію роману «Марія з полином у кінці століття» В. Яворівського. Головний акцент спрямовано на розкриття авторської інтерпретації національної трагедії українців під впливом техногенної катастрофи на Чорнобильській АЕС у квітні 1986 року.
Keywords: покаяння; «сродна» праця; національна освіта; сімейне виховання; катарсис