Персоніфікація чоловічого та жіночого начал в міфологічному дискурсі (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті описані особливості відтворення чоловічого та жіночого начал у міфологічних системах прадавніх цивілізацій, які проаналізовано з позицій відображення гендерного дуалізму міфологічного світосприйняття.
Keywords: гендерний аналіз; міфологічна система; міфологічний світогляд