Структурно-семантична та етнокультурологічна характеристика соматизмів (на прикладі фразем із компонентом око) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті висвітлюються питання особливостей функціонування фразем із соматичним компонентом у мовній картині світу та обґрунтовуються фактори, які впливають на їх утворення. Розглянуто структурно-семантичну та етнокультурологічну характеристику фразеологізмів із соматичним компонентом (на прикладі фразем із компонентом око); проаналізовано основні напрямки сучасних лінгвістичних розвідок, простежено перспективу розвитку етнокультурологічних досліджень фразеологічних одиниць із соматичним компонентом.
Keywords: фразеологія; фразеологічна одиниця; фразема; соматизм; мовна картина світу