Лексичні трансформації при передачі англійської політичної термінології українською мовою (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті розглядаються види лексичних перетворень англійської політичної термінології у процесі її перекладу українською мовою. Проаналізовано аспекти техніки перекладу, труднощі у досягненні його адекватності.
Keywords: трансформація; словниковий відповідник; техніка перекладу; адекватність