Оказіоналізми в лексикографії (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті репрезентовано історію фіксування оказіональних утворень у вітчизняному мовознавстві. Проаналізовано здобутки вітчизняної індивідуально-авторської неографії, зокрема результати лексикографічного опрацювання поетичних неолексем, що значно активізувалося протягом останніх десятиліть. Схарактеризовано основні лексикографічні параметри словникових статей у неографічних доробках. Окреслено проблеми вітчизняної неографії, пов’язані з виробленням єдиних принципів укладання словників новотворів загалом та окремих авторів зокрема.
Keywords: оказіоналізм; авторське утворення; новотвір; лексикографія; неографія