Фактори, які спричиняють запозичення лексичних одиниць сфери туризму до мовного стандарту (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті розкрито причини появи нової лексики  в мовному стандарті, визначено використання туристичної лексики як основи  експресивності. Доведено на прикладах, що в туристичному контексті лексика набуває додаткових відтінків значення.
Keywords: побутова лексика; туристична лексика; запозичення