Екзистенційні виміри буття в новелі Михайла Коцюбинського «Хвала життю!» (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті на матеріалі новели відомого українського прозаїка про наслідки землетрусу для великого італійського міста розглядаються проблеми людського буття в його трагічних проявах. Автор виділяє основні екзистенційні виміри буття, представлені у творі, визначає особливості їх художньої реалізації. Увага звертається на стильову специфіку розкриття психологічних особливостей персонажів, роль і місце кольористичних портретних та символічних деталей в зображенні людського буття.
Keywords: екзистенційний вимір; людське буття; художня деталь; психологізм; імпресіонізм; символізм