Національно-культурна своєрідність топонімів у прислів’ях на означення рис характеру людини (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті йде мова про топоніми, засвідчені в українських прислів’ях на означення рис характеру людини; описано механізм передачі емоційно-експресивного ставлення народу до місць, за якими закріпились певні власні назви. На конкретному ілюстративному матеріалі доведено, що топоніми у прислів’ях зберігають узагальнене позначення тих чи тих рис, якими володіє географічний об’єкт.
Keywords: топонім; гідронім; риси характеру; позитивна оцінка; негативна оцінка