Кольоратив жовтий у староукраїнській мові (XI–XIII ст.) (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
Дослідження історії словникового складу української мови неможливе без з’ясування становлення окремих семантичних груп лексики, зокрема кольоративів. У статті розглядається функціонування кольоратива жовтий та його похідних у староукраїнській мові (XI–XIII ст.). Засвідчено необмежену сполучуваність номена жовтий, розглянуто використання лексеми в прямому та переносному значеннях.
Keywords: кольороназва; лексема жовтий; кольоратив; похідні слова