Речення узагальненого змісту в сучасних синтаксичних дослідженнях (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті розглядаються узагальнено-особові конструкції в контексті поглядів на речення як багатоаспектну одиницю. З’ясовується, що на сучасному етапі розвитку синтаксичної науки припускається існування системи синтаксичних конструкцій узагальненого змісту. Для доведення припущення у статті з’ясовуються чинники, що сприяють формуванню узагальненого змісту в реченнєвій структурі, основним із яких є закономірності їх лексико-семантичної організації.
Keywords: лексико-семантичне наповнення суб’єктних, об’єктних, адресатних, темпоральних та локативних позицій; узагальнений зміст; узагальнено-особове речення