Особливості семантики фразеологізмів із компонентом-назвою явища природи (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті розглянуто особливості семантики фразеологізмів із компонентом-назвою явища природи, використаних у перекладах Миколи Лукаша. Описано явище багатозначності, синонімічні та антонімічні відношення досліджуваних фразем, а також фразеологічну варіативність.
Keywords: семантика; фразеологізм; синонімія; антонімія; фразеологічна варіативність