Розуміння слів на основі вивчення латинських і грецьких морфем (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті розглянуто, проаналізовано та класифіковано латинсько-грецькі афікси та корені, які є основними складовими морфемами англійських науково-технічних термінів, що потребують запам’ятовування для успішного виконання письмового та усного перекладу. Іноваційність даного дослідження полягає в тому, що студентам не потрібно «зазубрювати» не зрозумілі для них лексичні одиниці, а розуміти, «відчувати» внутрішню структуру й семантику і «конструювати» слово з осмислених ними морфоелементів.
Keywords: латинсько-грецькі афікси; складові морфем; морфоелементи