Особливості та функціонування застарілої лексики в казках О. С. Пушкіна (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті досліджуються особливості архаїзмів як пласта застарілої лексики російської мови на матеріалі казок О. С. Пушкіна, визначається їх відповідність лексичним та семантичним типам архаїзмів і функціонування в мові художньої літератури, аналізуються застарілі граматичні форми.
Keywords: архаїзми; старослов’янізми; давньорусизми; лексичне значення; засіб стилізації