Пейоративна й інвективна лексика в міжособистісному конфлікті (Філологічні студії: Науковий вісник Криворізького державного педагогічного університету, 2012)
У статті окреслено особливості використання пейоративної й інвективної лексика в міжособистісній конфліктній взаємодії, яка представлена у творах С. Андрухович, І. Карпи, Т. Малярчук, М. Матіос, С. Пиркало, І. Роздобудько, М. Ряполової, Г. Тарасюк. Досліджено роль пейоративної й інвективної лексика як особливої комунікативної тактики, яка впливає на всю систему спілкування та механізми її розгортання.
Keywords: міжособистісний конфлікт; пейоративна лексика; інвективна лексика